Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού


Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει φέτος 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή τιμά αυτή την επέτειο με μία μεγάλη εορταστική εκδήλωση, που προβάλλει την νεανική δημιουργικότητα.
Το Σάββατο 26 Μαΐου νέοι και νέες από διάφορους τομείς σπουδών του Ομίλου Ξυνή, θα συναντηθούν με το παρελθόν της πόλης τους, με τις εικόνες και τους ανθρώπους που έχτισαν τον μύθο της, και θα παρουσιάσουν στο κοινό μία σειρά από έργα που δημιούργησαν και επεξεργάστηκαν, εμπνεόμενοι από την ιστορία της Θεσσαλονίκης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 26/5, στις 13:00, στην αίθουσα 1 των κινηματογράφων «ODEON Πλατεία», στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού», του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κα Ανθή Σαλαγκούδη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

• Παρουσίαση και εισήγηση: «Τα Μέσα Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης»
Συμμετέχει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ
Βράβευση: Γιάννης Ταμουρίδης (Πρωταθλητής Ποδηλασίας) 

• Προβολή «Κινηματογραφικές Εικόνες της Θεσσαλονίκης» 
Βράβευση: Βράβευση: Κώστας Βουτσάς (Ηθοποιός), Νίκος Γουλιάς (Τηλεοπτικός Παραγωγός-Παρουσιαστής Εκπομπής για τον Κινηματογράφο)

• Παρουσίαση φωτογραφίας «Η Θεσσαλονίκη χθες και σήμερα, μέσα από την φωτογραφικό φακό»
Βράβευση: Γιάννης Κυριακίδης (φωτορεπόρτερ)

• Nτοκιμαντέρ «25 Χρόνια Ιδιωτική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης» 
Βράβευση: Στέφανος Διαμαντόπουλος (Δημοσιογράφος), Γιάννης Σερβετάς (Τηλεοπτικός Παρουσιαστής και Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Συγγραφέας) και Χρήστος Κιούσης (Τηλεοπτικός Παρουσιαστής, Ραδιοφωνικός Παραγωγός)

• Live παρουσίαση μόδας και προβολή φωτογράφισης με θέμα: «Η Γυναίκα της Θεσσαλονίκης μέσα στις δεκαετίες» 
Βράβευση: Ζέτα Φλόκα (Σχεδιάστρια Μόδας)

• Προβολή video «Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης» 
Βράβευση: Οι μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης που συνέδεσαν το όνομά τους με την ιστορία της πόλης Αχιλλέας Ασλανίδης, Ντίνος Κούης, Σάββας Κωφίδης, Σταύρος Σαράφης

Κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, τον οποίο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ θα βραβεύσει ως ιδρυτή και Πρόεδρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, για την εθελοντική του δράση και την κοινωνική του προσφορά στο περιβάλλον της χώρας. 

Πριν την εκδήλωση, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης με τίτλο: “Thessaloniki 1912-2012-Alive Οn Α Bike”. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ (Βαλαωρίτου 9) και θα τερματίσουν στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, μεταδίδοντας ένα οικολογικό μήνυμα για τη χρήση του ποδήλατου στην πόλη και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων από τη χρήση αυτού. Η ποδηλατοδρομία τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χορηγός της ποδηλατοδρομίας είναι η εταιρεία “Motion-The Bike Megastore”.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5 και το περιοδικό ABOUT.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν τόσο να δηλώσουν συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία, όσο και να κάνουν κράτηση θέσης για την εκδήλωση στο τηλέφωνο: 2310552406, ή στο e-mail: iek@xinis.net.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου