Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Δεν αφομοιώνονται οι Τούρκοι στην Γερμανία – Μόλις το 15% την θεωρεί πατρίδα του


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται και φανερώνουν το μεγάλο πρόβλημα της Γερμανίας να αφομοιώσει τους Τούρκους μετανάστες. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Info, το 45% των Γερμανών πολιτών τουρκικής καταγωγής θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως μόνο το 15% εξ αυτών αισθάνεται ως πατρίδα του την Γερμανία. Επιπλέον, το 62% από τους 1.000 ερωτηθέντρες σε όλη την χώρα, απάντησε πως αισθάνεται καλύτερα μόνο εάν έχει κοντά του άλλους Τούρκους. Η Γερμανία αριθμεί σήμερα 3 εκατ. Τούρκους, ή τουρκικής καταγωγής, πολίτες, οι 700.000 των οποίων είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί, επισημαίνει το iefimerida.gr

Βασικοί λόγοι για την ανάγκη επιστροφής στην Τουρκία φαίνονται να είναι η επιθυμία ανακάλυψης των «ριζών» τους, αλλά και η διαβίωση σε μία χώρα με καλύτερο κλίμα μετά την συνταξιοδότηση.

Αναφορικά με τα δημογραφικά στοιχεία της έρευνας η ηλικιακή ομάδα που εμφανίζει την μεγαλύτερη επιθυμία εγκατάστασης στην Τουρκία είναι αυτή των 30-49 ετών.

Βασικό επιχείρημα για τους Τούρκους είναι και η θρησκεία, καθώς εύχονται να μπορούσαν να βρουν περισσότερα ισλαμικά τεμένη στην Γερμανία, σε ποσοστό 55%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου