Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Κυνηγώντας το θαύμα με Μπεν Ουάλας


Έτοιμος να κάνει τη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι ο Παναθηναϊκός ο οποίος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr, εξετάζει την περίπτωση του Μπεν Ουάλας.

Οι «πράσινοι» θέλουν να αλλάξουν τις ισορροπίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη με μια ηχηρή μεταγραφή και γι’ αυτό εξετάζουν την περίπτωση του Μπεν Ουάλας. Ο 38χρονος σέντερ με 16ετη καριέρα στο ΝΒΑ είναι ελεύθερος και βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Έλληνας κόουτς του «τριφυλλιού» αναζητά παίκτη-ογκόλιθο στην άμυνα που θα… κατεβάζει όλα τα ριμπάουντ και θα σκεπάσει το καλάθι των «πρασίνων», γι’ αυτό και εξετάζει την περίπτωση του Αμερικανού σέντερ, ο οποίος μοιάζει να είναι ο ιδανικός καθώς καλύπτει όλα όσα ζητάει ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο «Big Ben» αγωνίστηκε στους Ντιτρόιτ Πίστονς στους οποίους έχει περάσει και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Μάλιστα, ο Ουάλας το 2004 κατέκτησε και το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τα «Πιστόνια». Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Έχει φοβερή έφεση στα κοψίματα και τη σεζόν 2001-2002 έκανε σχεδόν 4 (!) τάπες σε κάθε παιχνίδι.

Δέκα Μίντλετον

Η ηλικία του προκαλεί ερωτηματικά για το εάν και πόσο μπορεί να αντέξει το κορμί του με τους Αμερικανούς να αναφέρουν πως δεν θα είναι έκπληξη εάν ανακοινώσει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Όχι επειδή δεν αντέχει άλλο. Το αντίθετο. Επειδή δεν του αρέσει να είναι στον πάγκο. Εάν και 38 χρονών, ο σωματότυπος του… τρομάζει και είναι… δέκα φορές σαν τον Ντάριλ Μίντελντον ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται εάν και έχει περάσει και τα δεύτερα… άντα. Είναι πιο γυμνασμένος από άλλους που έχουν τα μισά του χρόνια και σε συνέντευξη του στα μέσα της σεζόν είχε αναφέρει πως μπορεί να βγάλει ολόκληρο παιχνίδι, αλλά ο προπονητής του δεν τον υπολογίζει. Γι’ αυτό και δεν αγωνιζόταν αρκετά τη σεζόν που τελείωσε. Σε 62 ματς φέτος είχε 1,4 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και σχεδόν μια τάπα ανά παιχνίδι ενώ βρισκόταν στο παρκέ κατά μέσο όρο 16 λεπτά.

Ο πρωταθλητή του ΝΒΑ το 2004 με τους Ντιτρόιτ Πίστονς έχει αναδειχθεί τέσσερις χρονιές αμυντικός της σεζόν στο ΝΒΑ (2002, 2003, 2005, 2006), έχει αγωνιστεί σε τέσσερα All Star Game, έχει συμπεριληφθεί έξι φορές στην αμυντική πεντάδα της σεζόν, τρεις φορές ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος και δύο της τρίτης καλύτερης πεντάδας ενώ τη σεζόν 2002-2003 είχε 15,4 (!!!) ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Την καριέρα του στο «μαγικό πλανήτη» την άρχισε τη σεζόν 1996-1997 όπου αγωνίστηκε στους Ουάσινγκτον Μπούλετς (τότε) και στη συνέχεια πήγε για μια χρονιά στους Ορλάντο Μάτζικ. Από εκεί μεταπήδησε στους Ντιτρόιτ Πίστονς για έξι σεζόν. Το 2005-2006 μάλιστα αγωνίστηκε και στα 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και σε όλα βασικός. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς έγινε μέρος μιας μεγάλης ανταλλαγής που τον έστειλε στους Σικάγο Μπουλς έναντι 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερα χρόνια. Στους «Ταύρους» έκανε καλές χρονιές, αλλά έπειτα από δύο χρόνια βρέθηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς για να βοηθήσει τον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο «Βασιλιάς» αποχώρησε από την ομάδα το ίδιο και αυτός όπου επέστρεψε στους αγαπημένους του Ντιτρόιτ Πίστονς. Πριν λίγους μήνες έληξε το συμβόλαιο του με τα «Πιστόνια» και πλέον είναι ελεύθερος. Τη χρονιά που τελείωσε οι Πίστονς του έδωσαν 1,243,080 εκατομμύρια δολάρια.

Ο γεννημένος στην Αλαμπάμα σέντερ είναι γνωστός και για ακόμη έναν λόγο, πέρα από τους πολλούς που προαναφέραμε, στο ΝΒΑ. Είχε πάρει μέρος στον μεγαλύτερο καυγά που γνώρισαν ποτέ τα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου όταν είχε έρθει στα χέρια με τον Ρον Αρτέστ. Ήταν Νοέμβριος του 2004 όταν σε ένα παιχνίδι των Ντιτρόιτ Πίστονς με τους Ιντιάνα Πέισερς, έπειτα από ένα σκληρό φάουλ του Αρτέστ, ο «Big Ben» τον απώθησε και άρχισε μια… απίστευτη κλοτσοπατινάδα και το ξύλο έφτασε ως τις πρώτες σειρές των εξεδρών με οπαδούς μάλιστα να χτυπάνε παίκτες.

Σύλληψη για οπλοκατοχή

Στις 4 Αυγούστου του 2011 ο 38χρονος σέντερ είχε και μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί σε έναν τυπικό έλεγχο της Αστυνομίας βρέθηκε στην κατοχή του όπλο ενώ είχε περάσει και το επιτρεπτό όριο χρήσης αλκοόλ. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, έγινε δίκη και ο Ουάλας πλήρωσε 5.000 δολάρια που ήταν η εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

Αφάνας…

Το μαλλί του θυμίζει Τζος Τσίλντρες. Ο Μπεν Ουάλας στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του εμφανιζόταν με κοτσιδάκια ώστε να… μαζεύει το μαλλί αφάνα που διαθέτει. Υπήρχαν, όμως, και παιχνίδι που τα άφηνε ελεύθερα θυμίζοντας έντονα τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Συνάντηση με Μπους

Το 2004 οι Ντιτρόιτ Πίστονς κατέκτησαν το πρωτάθλημα και λίγους μήνες μετά, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ, επισκέφθηκαν το Λευκό Οίκο. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, του είχε πει πως είναι από τους αγαπημένους του παίκτες καθώς αγωνίζεται με ιδιαίτερο πάθος και βάζει πάνω από όλα το καλό της ομάδας.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου