Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Aλλαγή πλάνων. Αναζητούν στρατόπεδα στη Θράκη για τους μετανάστες;
Αλλαγή πλάνων φαίνεται ότι έχουμε στο θέμα των Στρατοπέδων που θα μετατραπούν σε Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών στο προσεχές διάστημα.
Παρά τη δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι σύντομα οι παράνομοι μετανάστες θα αποχωρήσουν από τις Σχολές Αστυνομίας και θα εγκατασταθούν σε στρατόπεδα εκτός Θράκης, κάτι τέτοιο φαίνεται να ανατρέπεται.
Ενώ το τελευταίο διάστημα η αναζήτηση των 15 στρατοπέδων που θα μετατραπούν σε Κέντρα Φύλαξης είχαν προσανατολιστεί κυρίως εκτός Θράκης και μόνο η Καβάλα φερόταν ως υποψήφια να διαθέσει τέτοιο χώρο από την ΑΜΘ, τις τελευταίες ώρες υπάρχει αλλαγή κατεύθυνσης και τα περισσότερα κέντρα, σύμφωνα με αθηναϊκά site και ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών αναζητούνται στη Θράκη.
Υποψήφια η Σταυρούπολη αν ισχύει το σενάριο!
Στην περίπτωση αυτή η Ξάνθη διαθέτει το Στρατόπεδο της Σταυρούπολης (οι λόγοι που δεν ξανάνοιξε πρόσφατα ως στρατιωτική εγκατάσταση, είναι αντικείμενου ενός ξεχωριστού ρεπορτάζ) που είναι το μοναδικό που μπορεί να διατεθεί ενώ Έβρος και Ροδόπη διαθέτουν επίσης εγκατειλειμμένα στρατόπεδα για αυτή τη χρήση.
Αυτό που αναζητεί το Υπουργείο είναι χώροι που μπορούν άμεσα να μετασκευαστούν ώστε να είναι λειτουργικοί και ασφαλείς για τη φιλοξενία ακόμη και 2.000 μεταναστών και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής΄Αμυνας για την επιλογή των χώρων και την εκχώρησή τους από το ένα Υπουργείο στο άλλο ώστε να λειτουργήσουν σύντομα.
Με ή χωρίς συγκατάθεση κατοίκων ;
Άγνωστο παραμένει αν και αυτό το βήμα της πολυσυζητημένης επιχείρησης θα γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες ή όχι, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν αντιδράσεις. Πάντως στην Ελλάδα υπήρξαν και δύο περιπτώσεις Δημάρχων που ζήτησαν να υποδεχθούν τέτοιο κέντρο στην περιοχή τους, εκμεταλλευόμενο και πιθανά αντισταθμιστικά ωφέλη για τις περιοχές τους.
Επίσημη ανακοίνωση πάντως για τους χώρους όπου θα εγκατασταθούν τα μόνιμα στρατόπεδο – αν υποτεθεί ότι οι Αστυνομικές Σχολές θα αδειάσουν πράγματι- δεν υπάρχει από τα αρμόδια Υπουργεία.

xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου