Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Στην Αυστραλία ο ρατσισμός και η κτηνωδία είναι κρατική πολιτική


Θυμόμαστε όλοι το πώς ο δυτικός καπιταλιστικός κόσμος υποδέχτηκε την Πτώση των δήθεν σοσιαλιστικών χωρών το 1989: θέριεψε η καθεστωτική προπαγάνδα που... έκανε λόγο για το τέλος της Ιστορίας, το τέλος των γκούλαντ, το τέλος του Τείχους του Αίσχους, το τέλος της διαφθοράς της γραφειοκρατίας, το τέλος των πολέμων.

Και όμως, από εκείνη την ιστορική στιγμή μέχρι σήμερα μετρούμε μια ασίγαστη έξαρση στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση του κόσμου της εργασίας σε πλανητικό επίπεδο και μια ραγδαία όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Τα εκατομμύρια των πεινασμένων πολλαπλασιάζονται, τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται, τα κέρδη των καπιταλιστικών κολοσσών εκτοξεύονται, δρώντας με όρους μαφίας ή συνεργαζόμενοι με τη μαφία που έφερε μαζί του η επέλαση του καπιταλισμού.

Τα Τείχη του Αίσχους πολλαπλασιάζονται τόσο για να ενισχύσουν το καθεστώς Απαρτχάιντ και αποκλεισμού των πόλεων των Παλαιστινίων, είτε για να κρατήσουν μακριά από την Ευρώπη Φρούριο τα στίφη των μεταναστών που προκαλεί ο πόλεμος, η ανέχεια και η καπιταλιστική κρίση. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αυξάνονται μετατρέποντας κάθε γωνιά του πλανήτη σε εστία πολέμου καθώς πηγές και δρόμοι ενέργειας, ορυκτός πλούτος και βασικά η ανθρώπινη υπεραξία είναι το επίδικο των κλιμακούμενων ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με την Ρωσία-Ινδία-Κίνα να διεκδικούν μερίδιο από τις ΗΠΑ και Ε.Ε.

Αυτή η πραγματικότητα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, με την κλιμάκωση της ταξικής επίθεσης στον κόσμο της εργασίας φέρει τη σφραγίδα και της Αυστραλίας που έστειλε και τα δικά της καλοπληρωμένα καθάρματα, τους Μισθοφόρους των Ειδικών Δυνάμεων, σε όλους τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε στο Ιράκ, είτε στο Αφγανιστάν και που πρωταγωνιστεί σε επίδειξη βαρβαρότητας κατά των μεταναστών.

Νέο κατόρθωμα της η εξαγγελία επαναλειτουργίας Στρατοπέδων Συγκέντρωσης Μεταναστών σε ξερονήσια. Άλλοτε βλέπεις έστελναν εξορία τους πολιτικούς αντιπάλους, τώρα στέλνουν στους απελπισμένους μετανάστες, δημιουργήματα της δικής τους πολιτικής.

Κάποια μισόλογα πρόλαβε να πει ο ΟΗΕ αντί να καταγγείλει ανοικτά αυτή την βάρβαρη πολιτική απόφαση και να απαιτήσει την ακύρωση της: «Τόσο η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού δήλωσαν πως μελετούν το σχέδιο επαναλειτουργίας των κέντρων κράτησης στη Ναούρου και τη Νέα Γουϊνέα, που ανακοίνωσε η Αυστραλία. «Δεν θέλουμε δούμε να επαναλαμβάνονται οι σχοινοτενείς καθυστερήσεις σε απομακρυσμένα κέντρα αιτούντων πολιτικού ασύλου και πρόσφυγες προτού βρεθούν βιώσιμες λύσεις. Επίσης ανησυχούμε για τον ψυχολογικό αντίκτυπο στα επηρεαζόμενα άτομα», τονίζει ο Έιντριαν Έντουαρντς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) σε συνέντευξή του στη Γενεύη.

Από «τεχνικής» άποψης, το σχέδιο της αυστραλιανής κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε μετά την έκθεση που αποκαλύπτει ότι 964 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Αυστραλία, δεν παραβιάζει τη σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες, την οποία έχει υπογράψει η Καμπέρα, όμως «θα πρέπει να δούμε πως αυτό θα εφαρμοστεί», τόνισε ο ίδιος. «Όσο κι αν εγκρίνουμε τον στόχο να προστατευθούν οι ζωές των λαθρομεταναστών και των αιτούντων ασύλου, οι οποίοι επιζητούν να εισέλθουν στη Αυστραλία, ανησυχούμε για το κατά πόσον η επαναλειτουργία υπεράκτιων κέντρων κράτησης θα μπορούσε να καταλήξει στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα συμπεριλαμβάνουν την επ' αόριστον κράτησή τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του γραφείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ξαβιέρ Σελάγια. «Το Γραφείο έχει από πολλού χρόνου διατυπώσει ανησυχία για το ισχύον καθεστώς κράτησης της Αυστραλίας», τόνισε.

Η κράτηση των λαθρομεταναστών οφείλει να είναι «ένα ύστατο καταφύγιο, που θα επιτρέπεται μόνον για μία βραχύτερη χρονική περίοδο και μόνον όταν δεν είναι διαθέσιμα άλλα λιγότερο περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε ο Σελάγια».

Από την τοποθέτηση του ΟΗΕ να κρατήσουμε τον αριθμό των θυμάτων, που βεβαίως είναι πολύ περισσότερα και αναμένεται να αυξηθούν. Την κυνική ομολογία ότι οι κτηνώδεις μεταναστευτικές πολιτικές βασίζονται σε συγκεκριμένες πολιτικές συμφωνίες των καπιταλιστικών χωρών και φέρουν την έγκριση του ΟΗΕ-σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες. Τέλος, το ίδιο το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ χρησιμοποιεί την παραπλανητική, ρατσιστική και απάνθρωπη ορολογία περί «λαθρομεταναστών».

Έχουμε κάθε δικαίωμα να αναρωτηθούμε: ποιος θα μας προστατεύσει από «τους προστάτες» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-Ρωσία, που ενίοτε, όπως στη Γιουγκοσλαβία, βομβαρδίζουν με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και τα καραβάνια των προσφύγων, για «Ανθρωπιστικούς λόγους», βεβαίως.. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου