Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πολύδωρος Λαμπρινούδης: H σημερινή φωτία είναι η τρίτη καταστροφή της Χίου




Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Ως την τρίτη καταστροφή της Χίου, χαρακτήρισε τη σημερινή φωτιά σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αναφερόμενος στη φωτιά που...

ξεκίνησε τα ξημερώματα, και μέχρι αυτή τη στιγμή, καίει το κεντρικό σημείο της Χίου και κινείται νοτιοδυτικά.




Ο κ. Λαμπρινούδης, τόνισε ότι δεν υπάρχει συντονισμός των δυνάμεων πυρόσβεσης και απλά περιμένουν να φτάσει η φωτιά στη θάλασσα για να σβήσει.




Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ανέφερε, σε δηλώσεις που έκανε στον Αγ.Γιώργη το Συκούση:




"Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες, η φωτιά πήρε μεγάλη διάσταση. Αφού γνώριζαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, από τα ξημερώματα, έπρεπε να είχαν έρθει στο νησί μας, περισσότερες εναέριες και επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης, κάτι που δεν έγινε. Είναι μηδαμινός ο συντονισμός κατάσβεσης της φωτιάς.




Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση πιστεύω ότι η φωτιά θα καταλήξει στη Χίο". Και πρόσθεσε:




"Πιστεύω ότι η φωτιά η σημερινή φωτιά αφορά μια βιβλική καταστροφή και τα επόμενα χρόνια θα αναφερόμαστε σ΄ αυτήν τη φωτιά χαρακτηρίζοντάς την την τρίτη καταστροφή της Χίο".




Να επισημάνουμε ότι αυτήν την ώρα κάηκε ένα ξωκλήσι στην Ελάτα, απειλούνται σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό, ενώ ετοιμάζεται να εκκενωθεί το στρατόπεδο στα Αρμόλια.




Το μέτωπο της φωτιάς, έχει χωρίσει στα δύο τη Χίο, Βόρεια και Νότια και κινείται νοτιοδυτικά, καταφθάνουν συνέχεια πυροσβεστικές δυνάμεις, με τα πλοία, Πάτμος και Νήσος Χίος, ενώ αναμένονται να προστεθούν και άλλα εναέρια μέσα κατάσβεσης στα ήδη υπάρχοντα.




odysseaschios.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου